0 kommentarer

Er der en vej ud af helvede? af Julie Duch Lauridsen

af d. 11. marts 2016
Info
 
Sideantal

341

Udgivet

2014

ISBN

978-87-93270-00-8

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Julie er skrøbelig. Sart og ligesom glas. Allerede fra barns ben af har hun svært ved at overskue verden, livet og alle de krav der stilles. Da hun starter i skole er det svært at give slip på mors hånd. Og livet bliver ikke nemmere for hende med tiden.

OCD, tvangstanker der får hende til at vaske hænder konstant, tælle til 7 for at der ikke skal ske noget og andet overtager styringen i hendes liv og hun kommer til psykolog. Hun får noget hjælp, der gør at hun kan lægge OCDen lidt til side, men angsten og kampen for at klare livet er der stadig og bliver mere og mere kraftig. Ønsket om at dø er stærkt. Det viser sig at Julie har en svær depression.

Hendes forældre er ulykkelige, men har også svært ved at forstå hvad der sker. De kan ikke forstå, at jo flere krav de stiller om skole og valg i forhold til voksenlivet skubber Julie længere og længere ud. Og Julie er ulykkelig, selv om hun får medicin og samtaleterapi så er hun stadig bange  for livet og forsøger selvmord. Det vil ikke lykkes og hun bliver også bange for at prøve igen for tænk hvis det går galt, og hun ender med at blive svært handicappet. Hun kan slet ikke se lyset nogen steder.

Hun får en kæreste, der også er skrøbelig, men som giver hende en masse glæde. Dog vælger hun at bryde med ham, da hun finder ud af, at de gør livet sværere for hinanden. Men helt slippe ham kan hun ikke.

Julie ender med at vælge livet, men hun ved også godt at livet altid vil være lidt sværere for hende end for andre, for hun har svært ved at se de positive sider af livet, og hun har svært ved at tro på sit eget værd. Men noget tyder på der er en chance for lys for enden af tunnellen.

Bogen er velskrevet og fangende. Man føler Julies smerte, glæde og kamp. Og man håber hele tiden det bedste for hende.

Det eneste der trækker lidt ned er, at der gerne måtte være læst en ekstra gang korrektur, særligt i sidste halvdel af bogen.

En bog der kan være god at læse, hvis man som forældre har en teenager, der kæmper lidt mere end andre. Hvis man selv har haft selvmord tæt inde på livet. OCD og depression ligeledes. For selv om den er hård at læse, så er der også håb at spore og det bærer bogen ret godt igennem.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter