0 kommentarer

Marekors af Jo Nesbø

af d. 14. april 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

331

Udgivet

2007

ISBN

87-7394-978-7, 978-87-7394-978-8

Originaltitel

Marekors (norsk)

 

Der er hedebølge over Oslo. Harry Hole har “holdt ferie” i næsten 4 uger, men bliver kaldt på arbejde, da en kvinde bliver fundet myrdet. Han har endnu en af sine alkoholiske nedture, men det er nu eller aldrig, hvis han skal forsøge at beholde jobbet som vicekriminalkommissær ved det norske politi. Mens efterforskningen står på, meldes en kvinde savnet. Lidt efter findes en af hendes fingre, og da også den første kvinde har fået skåret en finger af, øjner Harry et mønster af den værste slags: En seriemorder.

Harry tager alle midler i brug for at finde frem til morderen, inden denne slår til igen. Men da endnu en kvinde findes myrdet er Harry stadig på bar bund. Samtidig med den vanskelige opklaring har Harry igen fået rod i privatlivet. Det gik ellers så godt med kæresten Rakel, men Harrys dæmoner bliver ved med at dukke op, og det slider på forholdet. Den gamle mordsag på makkeren Ellen spøger også stadig, og selvom Harry har en klar ide om, hvem der står bag, er beviserne små og endnu værre: Beviserne peger mod egne rækker.

“Marekors” er 5. bind i serien om Harry Hole. Nesbø har endnu engang leveret varen, og spændingen er konstant på sit højeste. Lige så snart man har en ide om, hvem morderen er, skifter billedet og man bliver gang på gang overrasket. Nesbø skriver på en dejlig ligefrem måde, så selvom bogen er over 400 sider, ænser man det ikke. Man vil bare læse videre!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter