0 kommentarer

Malea og søuhyrets æg af Lasse Bo Andersen

af d. 2. januar 2023
Info
 
Sideantal

105

Udgivet

2022

ISBN

9788797415900

Udgave

1 udgave

 

Maleas liv slår en kolbøtte den aften hun vågner, og det går op for hende, at hendes forældre og hendes elskede tvillingebror og bedste ven Kristoffer er døde. Malea føler sig i den grad svigtet og føler det især er faders skyld, da han kørte bilen . Hendes liv er faldet sammen, og efter flere forsøg med anbringelse i forskellige plejefamilier og skoler, ender det med at en halvsøster til Maleas mor kommer på banen. Jytte, er den eneste slægtning, og hun bor langt væk i et lille søvnigt fiskerleje på den Jyske østkyst. Selv om det ikke virker som en optimal løsning, kommer de dog hurtigt over ens. Malea er ikke den eneste nye tilflytter, Lau skal også starte i samme klasse, men det gør dog ikke starten nemmere for Malea. Hun føler sig  udenfor og også anderledes end de andre piger i klassen.  Bedre bliver det ikke da der begynder at ske mystiske hændelser omkring hende, hændelser der også involverer Lau.

Malea og søuhyrets æg er første bind i en serie på fire bøger om Maleas oplevelser. Bogen er velskrevet, sproget behageligt og med en indlevelse der er typisk for Lasse Bo Andersens bøger. Med et lix på 24 er den let læselig for de 10-14 årige, men er også fin til højtlæsning fra otte års alderen.  Jeg har haft meget fornøjelse af den samme  med et par af mine børnebørn, og de lidt stører har brugt den som aftenlæsning. Vi glæder os alle til at læse de næste tre bind i serien, og herfra skal lyde en varm anbefaling.

Bag signaturen LBA står forfatteren og tegneren Lasse Bo Andersen (1964), som har skrevet zombieserierne ‘Zombie Splatter’ og ‘Zombie Splatter Efterskælv’, krimi- og detektivserien ‘En sag for Mesterdetektiven Vic Baskerstreet’, vampyrserien ‘R.I.P.’ og flere andre gyserfortællinger.

Bogen er et anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter