0 kommentarer

Mænd der hader kvinder af Stieg Larsson

af d. 15. januar 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

523

Udgivet

2006

ISBN

87-7394-949-3

Originaltitel

Män som hatar kvinnor

 

Hvis man er til klassiske svenske krimier, vil man højst sandsynligt nyde hvert et sekund man bruger i selskab med Stieg Larsson og bogen “Mænd der hader kvinder”. Bogen er den første i en trilogi omhandlende de to meget forskellige hovedpersoner Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander.

Bogen er en blanding af de klassiske Mankell og Sjöwall/Wahlöö-dyder grundighed og tålmodighed, repræsenteret ved Mikael Blomkvist og de mere ekstraordinære unikke evner a la Guillou, repræsenteret ved Lisbeth Salander.

Romanen holder et meget højt spændingsniveau hele vejen igennem og er meget snedigt en blanding af flere forskellige gåder der er flettet mere eller mindre sammen. På denne måde bliver bogen intens dog uden at blive så hæsblæsende som Dan Browns bestsellere. Her er der også tid til at sætte sig ind i de moralske overvejelser (eller mangel på samme) ved at være journalist og hacker.

Et lille forbehold skal dog tages. Bogen er meget voldsom, og de behandlede emner og forbrydelser er absolut i den makabre afdeling. Det kan være en stor mundfuld for sarte sjæle, men for os andre er det krimi i verdensklasse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter