0 kommentarer

Måne måne af Steen Langstrup

af d. 13. oktober 2004
Info
 
Sideantal

418

Udgivet

2004

ISBN

87-7994-021-8

 

Hovedpersonen Ella er dansker, og har boet i Paris i tre år hvor hun arbejder som scripter.

En dag modtager hun en kuvert uden afsender der indeholder et makabert videobånd, og på samme tid modtager hun ubehagelige emails fra en fremmed der kalder sig ”Mindbomb”.
Som om dette ikke var nok modtager hun også besked hjemmefra om at hendes far er kræftsyg og har en måned tilbage at leve i, og cirka en uge senere møder hun manden Marcel der stiller hende spørgsmålet: ”Hvor fri er du?”

Nyheden om hendes fars sygdom rammer hende hårdt men hun ved med sig selv, at hun ikke har lyst til at tage hjem. Og hun bruger derfor arbejdet som sin undskyldning for at blive væk og skubbe hjemkomsten frem til begravelsen.

Disse hændelser lægger fundamentet til romanen som krydres med Ellas barndomserindringer, en forsvunden broder, en tilbeder fra jobbet, forskellige scripterfejl gennem tiden, og så hendes vilde oplevelser med Marcel og hans følge.

Steen Langstrups skrivestil er vanen tro kort og kontant men samtidig voluminøs, men denne gang er det som om at han har tunet denne måde at skrive på, hvilket bevirker at man bliver smidt ind i en handlingsmættet historie som er meget svær at lægge fra sig igen.

”Måne Måne” er en thriller med gysende træk, men det der gør den genial er at den er så utrolig intelligent og velkomponeret, at det først er til slut man til fulde forstår tingenes sammenhæng.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter