0 kommentarer

Lyden af en hånd der klapper af Richard Flanagan

af d. 27. april 2018
Info
 
Sideantal

374

Udgivet

2018

ISBN

978-87-400-3950-4

Originaltitel

The Sound of One Hand Clapping, oversat af Jakob Levinsen

Udgave

1.

 

Sonja var ikke særlig gammel, da hendes mor forlod hende uden nogen forklaring og lod faderen Bojan alene om ansvaret for hendes opvækst. En opgave, Bojan havde svært ved at magte. Bojan var flygtet fra Slovenien til Tasmanien i et forsøg på at opbygge et bedre liv, men livet som gæstearbejder var og er hårdt.

Samtidig med, at vi hører om fortiden, fortælles der også om nutiden, da Sonja efter mange års fravær vender tilbage til Tasmanien og Bojan. Gennem fortællinger om fortiden lærer vi at forstå hvorfor Sonja i over 20 år har undgået sin far, og gennem nutidens historie forstår vi, hvorfor hun er vendt tilbage.

Sproget i bogen er specielt, poetisk. Det tog mig noget tid at vænne mig til de snørklede og ofte meget lange sætninger, og de første 100 siders læsning foregik derfor i et noget langsomt tempo; jeg synes det krævede meget energi at læse bogen. Det er lige før, sproget kom til at tage fokus fra historien. Men efter disse begyndervanskeligheder vænnede jeg mig til sproget, og fik rigtig øje for historien. En hjertenskærende historie, der alligevel viser at der selv i de mørkeste tider altid er håb. Temaerne i bogen er dystre; ensomhed, følelsen af ikke at passe ind, alkoholmisbrug og dysfunktionelle familierelationer. Den skildrer alle de ting, der gik galt i fortiden, og de ting, der mangler i nutiden. Og som læser kan man ikke andet end at håbe, at fremtiden byder på flere succesoplevelser end fortiden, for både Sonja og Bojan.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter