0 kommentarer

Lost for Words af Edward St. Aubyn

af d. 6. juni 2014
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

272

Udgivet

2014

ISBN

978-0-330-45423-0

Originaltitel

Lost for Words

 

Er man til “bøger om bøger”, er Lost for Words en underholdende læseoplevelse.

Det er kort fortalt en roman om Elysian prisen (en satire over den prestigefyldte engelske Booker pris). En hædring af årets bedste, skønlitterære bog – udgivet inden for Commenwealth. Bogen skal vælges af en særligt udpeget komite, og historien følger komiteens medlemmer, samt en del af de involverede forfattere. Man får små uddrag af de nominerede – fiktive – historier, og hvirvles ind i et net af intriger, romantiske forviklinger/manipulationer og smagsdommeri; Det hele kulminerer på den aften, hvor vinderen af årets pris offentliggøres ved en fancy middag.

Alt kan ske lige inden målstregen, feks. er der den indiske prins, Bunjee (i daglig tale Sonny), som er vred over, at hans bog (den 2000+ sider lange The Mulberry Elephant) ikke er blevet valgt til long-listen. Det er hans tantes kogebog til gengæld; den er kommet med i opløbet ved en fejl, men bliver nu betragtet som nyskabende, avantgarde litteratur af flere af komiteens medlemmer. Sonny er faktisk så sur, at han har besluttet sig for at få Elysian komiteens formand Malcolm Craig myrdet, af sin tjener Mansur.

Romanens blanding af humor, kejserens nye klæder vs. ‘rigtig kunst’, satire og bogsnobberi krydret med kynisme, store egoer og kærlighed til litteratur, er vældig morsom, og tankevækkende – her hvor dette års Booker long list snart bliver offentliggjort.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter