0 kommentarer

Livløs af Mark Billingham

af d. 18. april 2010
Info
 
Sideantal

435

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7053-157-3

Originaltitel

Lifeless

 

Der er ting, som er vanskelige at forstå, hvis man ikke har prøvet dem på egen krop. Men man kan jo altid forsøge, som Mark Billingham gør i “Livløs”.

Kriminalkommisær Tom Thorne lader skæg og hår gro ud, drikker lidt mere end han plejer, holder op med at vaske sig og drager så ud for at leve på gaden. Meningen er at han skal forsøge at opklare en række mord på hjemløse. Og rygterne fortæller, at morderen meget vel kan være politimand! Så Thorne kan ikke være forsigtig nok..

Thorne er en meget sympatisk politimand med hjertet på rette sted; men hans oplevelser blandt papkasser og kanyler bli’r efterhånden lidt af en ørkenvandring og beskrivelsen af miljøet virker ikke helt troværdig. Jeg har lidt svært ved at sluge hans snak om sammenhold, venskab og kærlighed blandt junkier, hvis tanker overvejende kredser om, hvor næste fix skal komme fra. Men i passager, når Billingham er bedst, er han da rigtig god. F.eks når han filosoferer over hvor lidt, der skal til for at helt almindelige mennesker kan gå i hundene og blive hjemløse (to månedslønninger, som udebliver af den ene eller anden grund, er Billinghams konkrete bud..)

Dette er femte bog om Tom Thorne på dansk og han er da et bekendtskab værd, selvom “Livløs” ikke er blandt de bedste. Start med den første, “Sov sødt”, da der er en vis kontinuitet; de kan dog sagtens læses enkeltvis.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter