0 kommentarer

Livets omstændigheder af Wenche Thinnesen Vogtmann

af d. 19. juni 2015
Info
 
Sideantal

311

Udgivet

8. juni 2015

ISBN

978-87-93328-40-2

Udgave

1. udgave

 

Jeg er vant til at læse krimier og spændingsromaner, og har derfor ikke erfaring med noveller. Når jeg alligevel har valgt at anmelde “Livets omstændigheder” er det fordi, jeg har været betalæser på den, og er væltet helt omkuld.

I hver novelle bliver vi draget ind i et enkelt menneskes liv for en dag. Det lyder ikke af meget, men hver novelle er så intens, at jeg var nødt til at lægge bogen fra mig flere gange undervejs og nogle gange vente til dagen efter med at læse videre. Jeg blev meget berørt af historierne, der når helt ind under huden. En enkelt novelle var så stærk, at tårerne bare trillede ned af kinderne, mens jeg var i gang med at læse. Sjældent er jeg blevet så berørt af en bog, og jeg har læst rigtig mange bøger i mit liv.

Jeg har det med “Livets omstændigheder” som med chokolade. Hvem vil ikke helst have det bedste? Hver gang? Og mere af det? Jeg har det på samme måde med Wenche Thinnesen Vogtmanns noveller. Jeg vil have mere. Det var slet ikke nok med 19 noveller. Heller ikke selvom de gjorde lidt ondt ind imellem For de er så intelligent skrevet, at jeg er blevet efterladt med eftertænksomhed overfor nogle af de svære ting i livet.

Så når du vælger at læse denne bog, så giv dig selv tid til først og fremmest at læse hver novelle med god tid, læs hvad der også står mellem linjerne og så skal der være tid til refleksion bagefter. Du kan sikkert læse det hele ud i én smøre, og synes at det er fint. Det vælger du selv. Jeg vil blot opfordre dig til at smage alle nuancerne, som i den gode chokolade.

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter