0 kommentarer

Liv og legeme af Elsebeth Egholm

af d. 9. december 2008
Info
 
Sideantal

382

Udgivet

2008

ISBN

978-87-567-8863-2

 

Umiddelbart efter en fodboldkamp findes en ung pige myrdet ved Stadium. Hendes øjne er fjernet og hendes lårbensknogle er erstattet af elektrikerrør. Da politiet kommer til stedet finder de et glasøje i pigens mund. Hvem har myrdet og maltrakteret den unge, smukke revisorelev?
Scenen er sat til en spændende og medrivende kriminalroman med afsæt i lyssky forretninger med menneskelige reservedele.
Kriminalreporter Dicte hvirvles ind i begivenhederne og bliver undervejs chokeret over beviser for, hvad der sker i bedemandens baglokale, hvad nedfrysning af spædbørns stamceller også betyder, og over at finde ud af, at der er sket lignende forbrydelser andre steder i Europa.
Parallelt følger vi Kiki – husmoderen, der med sin mands vidende har taget en sadomasochistisk elsker, et skæbnesvanger skridt, der nær koster hende livet.
Undervejs bliver Dicte konfronteret med det barn, hun måtte bortadoptere som 16-årig – et menneske, der formet af det liv, han fik tildelt, er havnet på den forkerte side af tremmerne. Straffefangen viser sig dog at kunne medvirke aktivt til opklaringen af bagmændene bag organhandlen.
Bogen udfordrer læserens personlige holdning til køb af organer – kan man have den samme holdning, når en af ens kære har brug for et organ?
En spændende kriminalroman, hvor alt måske ikke er ren fiktion?

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter