0 kommentarer

Linda Love af Asbjørn Auring Grimm

af d. 29. maj 2014
Info
 
Sideantal

101

Udgivet

2011

ISBN

978-87-991979-6-5

 
Normalt er noveller ikke det, der sælger bedst hos de danske boghandlere, og det er i virkeligheden en skam eftersom der findes mange fine novellesamlinger, der indeholder store litterære kvaliteter. Tænk bare på forfattere som Alice Munro og vores egen Jan Sonnergaard, der begge har bevist, at de er fremragende forfattere, der formår at brygge en holdbar fortælling sammen på ganske få sider.

Desværre må jeg bekende, at novellesamlingen “Linda love”, der består af 12 ultrakorte noveller, ikke formåede at fastholde min interesse, og jeg vil gerne have lov at uddybe hvorfor det forholder sig på den måde.

Novellerne kredser stort set om det samme emne, hvilket er parforhold og forholdet mellem mænd og kvinder generelt. Det kunne være interessant, hvis bare ikke personerne blev fremstillet i et temmelig stereotypt lys: mænd er sexfikserede fjolser, der ikke gider forhold, de er kun ude på at komme i kanen med kvinderne. Kvinder er nogle forfærdelige hejrer at være i parforhold med fordi de leder efter en forsørger og for øvrigt forsøger at holde mænd under tøflen – og sådan er det faktisk hele vejen igennem i denne novellesamling. Det er stereotypt, fordomsfuldt og bliver ganske enkelt kedeligt og depressivt efter relativt kort tid.

I enkelte noveller brød solen dog frem , men ikke i tilstrækkelig grad til, at “Linda love” bliver en læseværdig novellesamling.

Novellesamlingen har ikke gjort det store indtryk på undertegnede anmelder, for dagen efter jeg havde læst novellerne var de stort set pist forsvundet fra min erindring igen. Det viser sådan set bare, at personerne i novellerne ikke er krøbet ind under huden på mig, ikke har været overbevisende beskrevet og at forfatteren ikke har formået at skrive i et sprog, der har gjort indtryk på mig.

Da novellerne ikke har formået at fange min interesse, at personerne er beskrevet på en ensformig og stereotyp måde og at novellerne er uden substans betyder det, at jeg kun kan give denne novellesamling en enkelt stjerne og en henstilling om, at andre holder sig væk fra denne skamplet på novellegenren.

Lån bogen på Bibliotek.dk
Bedømmelse
Karakter