0 kommentarer

Lili af Bodil Steensen-Leth

af d. 29. juni 2007
Info
 
Sideantal

272

Udgivet

2004

ISBN

87-02-03379-8

 

“Lili” er historien om Lili Boulanger, en stor komponist i begyndelsen af år 1900, som døde da hun kun var 24 år. Forinden havde hun vundet stor anerkendelse for sit talent indenfor at blandt andet komponere.

Lili har en ældre søster Nadia, som igennem lang tid har forsøgt at tjene penge til den lille familie bestående af Nadia, Lili og Maman. Nadia er nemlig også begavet rent musikalsk om end ikke i så stor grad som Lili. Hun anerkender tidligt at hun måske stadig er bedre end Lili i et stykke tid, men at Lili sikkert overhaler Nadia snart og endegyldigt.

Med Lilis sygdom, har Maman altid pakket hende ind i et vattæppe, mens Nadia mere eller mindre har været overladt til sig selv rent omsorgsmæssigt. Den plads i musikbranchen Nadia tidligere har bredt sig over, overtager Lili hurtigt og Nadia føler sig ret hurtigt alene.

Jeg har tidligere læst bøger af denne forfatter og havde ærligt talt forventet samme stil som før set i for eks romanen om Sophia Brage. Stilen er da også lidt enstydig visse steder, men generelt må jeg indrømme at jeg stod af og gabte mig igennem bogen. Den vil tydeligvis gerne være både sofistikeret og fabulerende, men den opfylder ikke ønsket.

Lili portrætteres som den yndige komponist, som leger sig gennem tilværelsen og som det er så synd for, men jeg må ærlig indrømme at det lille nips kort inde i bogen hang mig ud af halsen. Sproget i bogen hjalp heller ikke da det vender og vrider sig hele tiden.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter