0 kommentarer

Lake House af Kate Morton

af d. 4. maj 2016
Info
 
Sideantal

483

Udgivet

2016

ISBN

978-87-638-4274-7

Originaltitel

The Lake House, oversætter: Ulla Oxvig

 

“Lake House” er historien om en familie, der på grund af en familietragedie lige så langsomt falder fra hinan

den. Vi møder pigen Alice og hendes familie i starten af 1930’erne. Far, mor, 3 halvstore døtre og en lille søn på knapt et år. Det er i mellemkrigstiden og familien planlægger den årlige midsommerfest på deres idylliske landsted i Cornwall. Alle er optaget af den store begivenhed, og alt går efter planen. Men næste morgen venter tragedien, den lille Theo er ikke i sin tremmeseng. Alt sættes ind på at finde den lille dreng, men alle spor ender blindt.
70 år senere falder den unge politikvinde Sadie over sagen under et besøg i Cornwall. Hun er midlertidig suspenderet og bruger derfor tiden på at gennemtravle sagen på ny. Hun kontakter derfor Theos søster Alice, der sidenhen er blevet en succesrig forfatter, men denne er ikke så interesseret i at få rusket op i den gamle sag. Den rummer nemlig både skyld, fortielser og løgne. Men ikke alt er som det så ud gennem Alices øjne dengang for 70 år siden..

Kate Morton må siges at være mester i følsomme familiehistorier med både krimi og kærlighed på programmet. Læseren hvirvles rundt i plottet og ikke mindst i tiden, før og efter den lille dreng forsvandt. Samtidig er der en spændende samtidshistorie, hvor vi hører om den sag, der fik Sadie suspenderet. Og Sadies privatliv viser sig også at indeholde en overraskelse eller to.
Morton forstår at skrive så man ser de forskellige scener for sig, og jeg håber at man snart kan finde hendes bøger på det store lærred. Hvis du elsker historiske romaner, så er det bare med at starte på Kate Mortons forfatterskab. Jeg er ikke blevet skuffet endnu. 5 stjerner!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter