0 kommentarer

Hjælp jeg vil skrive en bestseller af Steen Langstrup

af d. 29. maj 2008
Info
 
Sideantal

536

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7994-011-6

 

Steen Langstrup er ikke en forfatter der er kendt for at lefle for den litterære verden.

Efter sin debut i 1995 med “Kat”, der blev filmatiseret, har han skrevet gysere og krimier på henholdsvis Høst & Søn og Gyldendal frem til 2003, hvor han forlod Gyldendal og startede sit eget forlag 2 Feet Entertainment.
Navnet på forlaget udsprang af ønsket om at stå på sine egne to ben for på den måde i højere grad at kunne realisere sine ideer og øge indtjeningen. Begge dele lykkedes til fulde.

Men – for der er jo altid et men – trods den store succes er Langstrup stadig en mellembogsforfatter. Det betyder at han ikke sælger få men heller ikke så mange bøger, at man kan kalde ham for en bestsellerforfatter. Det er ikke et problem i sig selv, men hvis der på sigt skæres i biblioteksafgiften, så vil det blive et meget konkret problem. Det er jo de færreste, der kan leve uden brød på bordet.

I “Hjælp, jeg vil skrive en bestseller” forsøger Langstrup derfor at finde ud af, hvad det er der skal til, hvis man vil skrive en bestseller. Han spørger høj som lav på den litterære scene, lige fra bibliotekaren og over til anmeldere som Lars Bukdahl og Bo Bjørnvig og helt op til Kulturministeren og mange flere undervejs. Gennem bogen får man et meget ærligt indblik i Langstrups opvækst, samt hans liv som forfatter og de frustrationer og udfordringer det giver, når man er forfatter på eget forlag. Han er også til tider nærmest hudløs ærlig i sine tanker omkring de responser han får, når han stiller sine spørgsmål.

“Hjælp, jeg vil skrive en bestseller” er en ærlig og humoristisk bog, der giver et godt indblik i den litterære verden. Den er god at blive lidt klogere af, men den er også god til en hyggestund i sofaen. Men andre ord så er der alvor under den humoristiske tone, hvilket giver den lige præcis den kant, som gør den interessant, spændende og væsentlig. Specielt det sidste.

Anbefales varmt

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter