0 kommentarer

Lad isbjørnene danse af Ulf Stark

af d. 6. april 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

166

Udgivet

1986

ISBN

87-00-93734-7, 978-87-00-93734-5

Originaltitel

Låt isbjörnarna dansa

 

Bogen foregår ca. et sted i 80’erne, i Sverige. I historien er man mest hos faren, Hilding og i skolen. Hos Hilding er der en masse spejle, og der er stålben overalt.

De vigtigste personer:
Hovedpersonen Lasse kan lide sin far, er venlig og sød, kan lide Elvis, elsker dyr, har briller, er skilsmissebarn, passer en rotte der hedder Blackie Lawless, er forelsket, hader Lollo.
Lasses far elsker Elvis, er følsom, flink, uklog, skilt, spiller harmonika,
Moren/Rita er kæreste med Hilding, utro, gravid, elsker syltede agurker, fin, skilt, hemmelighedsfuld, ond, løgner.
Hilding: Papfar, klog, egoistisk, planteelsker, fornem, rig, tandlæge, perfektionist.
Lollo: Egoistisk, ond mod Lasse, datter til Hilding.
Asp: uretfærdig, lærer, selvglad, optimistisk.

Bogen handler om Lasse der har en mor der hedder Rita, og en far der elsker Elvis. Moren er Lasses far utro, med en mand der hedder Hilding Torstennson, (som er tandlæge). Hilding har en datter der hedder Lollo, som for det meste er ond mod Lasse. Det er en af grundene til at Lasse hellere vil være hos sin far end Hilding.
Lasse er heller ikke lige den bedste i sin klasse og da han så flytter hen til Hilding, skal han pludselig være en mønsterelev. Det er også lidt derfor Lasse ikke gider være der, og hellere vil være ved sin far, som er lidt ligeglad med hvordan det går i skolen. Lasse vil egentlig også hellere være cykelrytter. Han skal også have briller og gå i fint tøj, sådan han passer bedre ind. Det synes hans gamle venner ikke så godt om for de vil hellere lave ulykker.

Sproget er en lille smule mærkeligt, men man kan sagtens forstå, hvad der står. Der er også en hel masse beskrivelser i teksten.

Jeg kunne rigtig godt lide bogen. Både fordi den er sjov, pga. de sjove sammenligninger, og den er også lidt spændende. Jeg kunne også bare idet hele taget også godt lide handlingen i bogen, fordi den også bare fulgte en person gennem hele bogen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter