0 kommentarer

Khader.dk. Sammenførte erindringer af Naser Khader

af d. 1. juni 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

245

Udgivet

2002

ISBN

87-11-30034-5

 

Hvis jeg må have lov til at lægge groft ud, så har jeg aldrig været den store Khader-tilhænger. Jeg er sikkert en af dem, som han kunne finde på at kalde en “halal-hippie”.

Når det er sagt må jeg indrømme, at “Khader.dk” faktisk er en udmærket bog, som godt kan tåle at blive læst.

Bogen er Naser Khaders egen historie om hans opvækst og liv i henholdsvis Syrien og Danmark. Det er også historien om Naser Khaders forældre og deres liv i et samfund, der på mange måder er forskelligt fra hjemlandet.

Nasers far starter med at tage til Danmark for at arbejde, og nogen tid senere følger Naser og hans mor med. Det er på mange måder et helt nyt liv – et nyt sprog, en ny kultur at vænne sig til. Det går dog godt for Naser og familien, Naser klarer sig bl.a. godt i skolen og ender med at få sig en god uddannelse.

Udover at være en bog om hvordan det er at flytte til et nyt land, er det også en bog, der handler om Nasers indtræden på den politiske scene. Det bliver bl.a. til møder med Mogens Glistrup og Mogens Camre, som Naser Khader ikke just deler politisk overbevisning med.

“Khader.dk” er som nævnt en udmærket bog, men den er ikke fremragende. Det er spændende at læse om, hvordan andre mennesker opfatter Danmark, når de flytter hertil. Derudover er bogen også fornuftigt skrevet. Når det er sagt synes jeg dog også, at bogen lidt tager form af at være politisk reklame, og det mener jeg ikke hører hjemme i en biografi – så det tæller lidt ned.

Alt i alt er “Khader.dk” dog en fornuftig bog, som jeg godt kan anbefale, – men fremragende er bogen ikke.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter