0 kommentarer

Kassiopeia af Nortrud Boge-Erli

af d. 22. december 2014
Info
 
Sideantal

165

Udgivet

1991

ISBN

87-7499-917-6

Originaltitel

Kassiopeia

 

Denne bog er let at læse, måden den er skrevet på er yderst tilgængelig.

Den henvender sig primært til teenagere eller større børn, men kan også sagtens læses af voksne.

Vi møder pigen Kassiopeia som er adopteret ind i en præstefamilie. Hendes egen mor begik selvmord da hun var lille og selv om hun svagt husker hende så er det præstefamilien som hun opfatter som sin rigtige familie. De andre børn der er hendes søskende og selv om hun skiller sig ud så nyder hun godt af at være hos dem.

Kassiopeia vil gerne skille sig ud og hun dyrker punkerstilen, med hår der er touperet og farvet, tøj som hun selv kreerer og hører musik med specielle tekster. Hun er dog ikke så hård som hun gir udtryk af og under facaden gemmer der sig en pige med et stort og følsomt væsen.

Kassiopeia “går” med Uwe. Uwe er rigtig punker og kommer selv fra et hjem med store problemer på grund af hans far. Selv om de ikke er enige om alt så er han venlig, ærlig og vil gøre alt for at Kassiopeia har det godt. Han er dog til tider ikke til stede, da han ikke har et fast hjem og han derfor flakker lidt omkring.

Kassiopeias ene søster bliver kidnappet sammen med en kammerat og mistanken falder i retning af punkerne.

Det er slet ikke Kassiopeias søster der reelt skulle kidnappes, men kun hendes kammerat. Hans forældre har nemlig mange penge. De to formår at stikke af selv og få kontaktet politiet, men desværre ender flugten med et tragisk dødsfald.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter