0 kommentarer

Kaptajn Krages tænder af Eoin Colfer

af d. 16. november 2006
Info
 
Forfatter
Forlag
Omslag
Sideantal

95

Udgivet

2005

ISBN

87-11-22467-3

Originaltitel

Captain Crow's teeth

Udgave

1.udgave

 

“Kaptajn Krages tænder” er en rigtig god, lærerig børnebog, der henvender sig til de yngre, men samtidig har den stadig en snært af Eoin Colfer i sig. Selvfølgelig er den slet ikke at sammenligne med hans tidligere værker, og forhåbentlig har han ikke tænkt sig at lade sin skrivekunst forfalde til kun bøger som denne.

God er den, ja, men der mangler drama, spænding og mere indlevelse.

Historien går på, at den gamle sørøver Kaptajn Krage hærgede og plyndrede ved Rødeleje bugt, indtil dagen kom, hvor han blev dræbt af en simpel skibsdreng. Men når stenene gløder under havoverfladen ved højvande, farer kaptajnen frem og fanger enhver dreng, hvis alder passer med hans morders.

Ved Rødeleje er der belejligt besøg af forskellige familier i ferien, heriblandt Lukas’. Han bliver med denne historie om Krages tænder sendt af sted til fest i byen. Men på vejen tilbage må han desværre gå langs stranden, og da Kaptajn Krage pludselig springer frem, er der ingen grænser for, hvad Lukas tænker inde i sit hoved. Læs mere om hvordan det udvikler sig.

Bogen er god, og med de flotte illustrationer af Tony Ross, bliver man virkelig grebet, selvom den er både kort og måske alligevel lidt for overfladisk. Alt i alt, en nogenlunde bog, der henvender sig til de mindre.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter