0 kommentarer

Kan rynkede mumier mon smile? af Charlotte T. Frobenius

af d. 20. september 2021
Info
 
Sideantal

24
Lixtal 5

Udgivet

2021

ISBN

978-87-93767-43-0

Originaltitel

Kan rynkede mumier mon smile?
En del af Læs selv med læsebæsterne serien.

 

Dette er en af bøgerne i serien fra Læs selv med læsebæsterne. Der er flere i rækken og du vælger selv hvad rækkefølge du vil læse dem i. De henvender sig til dem der skal øve sig i at læse og som ikke er kommet så langt med læsningen endnu. Og man lærer et enkelt nyt svært ord i hver. Denne bog handler om drengen Eli der skal over og besøge Poul. Men han er lidt bange, for Poul bor på et hjem med mumier. Og da Eli kommer over til Poul så har Poul besøg af en mumie, men den viser sig heldigvis at være flink.

Det er en enkel og sød historie som et barn nemt vil kunne forstå og nemt vil kunne sætte sig ind i. Og man kan sagtens læse bogen højt eller læse den sammen med barnet. Det vil måske ovenikøbet være en fordel, da man så kan hjælpe barnet med det nye svære ord. Det nye ord er opdelt i stavelser, og man øver det helt fra bunden af. Det giver rigtig god mening. Samtidig er bogen flot illustreret, så man kan få fantasien sat på arbejde, og så er det ganske underholdende at følge med i historien undervejs, selv om den er meget let og nem at gå til. Det er et koncept der giver god mening og er ens barn først blevet glad for at øve læsningen selv, så kan denne serie af små bøger anbefales, da de alle lille med et lixtal på 5 eller 6 og derfor ikke burde skabe de store problemer undervejs.

Denne bog om mumier er på ingen måde skræmmende og uhyggelig, men giver lige præcis nok fra sig til at man kan se at mumier kan være flere ting, da ældre mennesker i børns øjne kan virke lidt mumieagtige. Så det fungerer virkelig godt, og det er klart en historie som holder hele vejen hjem. God fornøjelse hvis du selv eller dit barn kaster jer over den.

 

Anmeldereksemplar.

Bedømmelse
Karakter