0 kommentarer

Kære dumme dagbog, mine bukser er besat! af Jim Benton

af d. 20. august 2007
Info
 
Sideantal

141

Udgivet

2006

ISBN

87-02-04263-0, 978-87-02-04263-4

Originaltitel

Dear dumb diary, my pants are haunted!

 

Dette er anden bog af indtil videre to bøger i serien “Kære dumme dagbog” og jeg må sige at hvad angår stil og kvalitet minder denne rigtigt meget om den første.

“Kære dumme dagbog” er Jamie Kellys ondskabsfulde, skrupskøre og (relativt) sandfærdige beretning fra hendes dagligdag. Her kan du høre om hendes familie, hunden Stinker, veninden Isabella, for ikke at forglemme Hudson Rivers, fyren som hun har et godt øje til.

Da Jamie får et par spritnye og superlækre bukser, tror hun at hendes lykke er gjort, men til hendes fortvivlelse er benklæderne tilsyneladende besat af en ond ånd! Efter nyerhvervelsen rammes hun nemlig af alverdens ulykker, så den eneste fornuftige forklaring må jo være at de er forheksede.

Jamie og veninden Isabella kaster sig desuden ud i projekt Margaret. Der går ud på intet mindre end at gøre en af skolens upopulære piger mere populær, men til pigernes store ærgrelse lykkes det lidt for godt. Hele verden er af lave, da Margaret pludselig indtager en plads højere oppe i hierarkiet end den ellers meget populære Angeline.

Min personlige holdning er at bogen er for plat til at være sjov, og den evige strøm af tegninger som virker temmelig pjattede og udenfor sammenhæng gør det ikke bedre. Handlingen er en tynd kop te, men retfærdigvis skal siges at jeg syntes der var en smule mere kød på historien i denne anden del af serien end den første. Jeg tror stadig, at børn og unge vil synes, at de mange tegninger undervejs i bogen er sjove. Det, at der er så meget sjov og spas undervejs, gør at bogen er lettere fordøjelig, og det kan måske appellere til nogle mindre læseglade unge mennesker.

Omslaget er irriterende, da der er lavet et hul midt på forsiden, hvilket bevirker at bogen ikke er rar at holde ved. Mit bud er, at den ikke holder ret længe, hvis børn skal sidde med den.

Kan læses fra 11 år.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter