0 kommentarer

Kære dumme dagbog, er jeg prinsessen eller frøen? af Jim Benton

af d. 20. august 2007
Info
 
Sideantal

157

Udgivet

2007

ISBN

978-87-02-05712-6

Originaltitel

Dear dumb diary, am I the princess or the frog?

 

Jamie og hendes klassekammerater får til opgave at lave et billedkunst projekt i skolen, hvilket gør Jamie helt kulret. Ikke så meget hendes eget projekt, men nærmere det de andre finder på. Hvad der blandt andet ikke huer hende, er venindens idé med at udstille billeder af eleverne sammen med deres kæledyr. Formålet skulle være at finde ud af, om det mon er sandt, at kæledyr ligner deres ejere? Dette spørgsmål har Jamie overhovedet ikke lyst til at finde svar på, da hendes eget kæledyr er hunden Stinker, som hun ærlig talt ikke har den store interesse i at ligne.

“[…] min hund er den hund, som andre hunde er taknemmelige for, at de i det mindste ikke er lige så grimme som.
Jeg vil ikke sige, at Stinker er grim, men den eneste grund til, at andre hunde sniffer til ham, er for at se, hvilken ende der er hans hoved.”

På kærlighedsfronten er der da også lidt spænding, da Jamie finder et kærlighedsdigt fra en hemmelig beundrer i sit garderobeskab. Brevet er underskrevet af M. P. og Jamie kan umuligt forestille sig, at det kan være andre end hendes drømmeprins.

Temaerne i bogen er fuldstændig lig de to første bøger i serien, nemlig veninder, familie, drenge og diverse pigefnidder som hører sig til i den forbindelse. Der er guldkorn indimellem, hvor man ikke kan lade være med at more sig. Jeg synes handlingen er lidt tyndbenet, men i forhold til målgruppen, så tror jeg, at de vil finde den både sjov og underholdende.

I serien med Jamie Kellys dagbøger er der tidligere udkommet: (1. del) “Kære dumme dagbog, skal vi ikke bare sige, at det her aldrig er sket?” & (2. del) “Kære dumme dagbog, mine bukser er besat”.

Bogen kan læses fra 11 år.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter