0 kommentarer

Jeg lader dig gå af Clare Mackintosh

af d. 18. maj 2017
Info
 
Sideantal

425

Udgivet

2014

ISBN

9788793338289

Originaltitel

I Let You Go på dansk ved Christian Bundegaard og Anette Broberg Knudsen

 

Jeg lader dig gå er for dig, der elsker thrillers og overraskelser! Bogen handler om mordet på en lille dreng, og hvordan det mord får konsekvenser for nogle af karaktererne i romanen. Håb begynder også at spire på et tidspunkt, men fortiden lurer i baggrunden og kommer pludselig op til overfladen igen. Det er en meget vag beskrivelse af romanen, og det skyldes, at jeg kan komme til at ødelægge nogle af overraskelserne, hvis jeg siger mere. Måske vækker beskrivelsen af handlingen ikke din interesse, men tag chancen alligevel – for bogen er det værd.

Det tog mig lidt tid at blive fanget af romanen, men da det skete, var jeg også opslugt og læste resten i et hug. Den trykker på alle de rigtige knapper og leverer en stigende spændingskurve, lidt uhygge, overraskelser, rigtig godt plot, levende karakterer, alt sammen tilsat en smule kærlighed. Mackintosh har virkelig skrevet en rigtig god thriller, som man nemt indlever sig i. Jeg blev i hvert fald positivt overrasket og skal i den grad læse mere af forfatteren.

Hvis jeg skal nævne et eneste minus, så er det selve politidelen af romanen, der på en eller anden måder virker lidt ligegyldig og lidt intetsigende. Men man kommer nok ikke udenom efterforskning i en krimi, men for min skyld kunne forfatteren sagtens have udeladt den del, fordi resten var så stærkt i sig selv. Grundet disse ting giver jeg bogen 4 stjerner.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter