0 kommentarer

Jagten går ind af Pat Stadley

af d. 21. januar 2003
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

230

Udgivet

1974

ISBN

87-15-00254-3

Originaltitel

Autumn of a Hunter

 

Denne krimi er en herlig blanding af ’short stories’. Læseren følger et dusin vidt forskellige mennesker i Los Angeles og Sierra Nevada bjergene, og selv om deres færden synes at cirkle om de samme områder, varer det længe inden der kommer sammenhæng i tingene.

Bogen handler om forretningskvinden Martha Cope Neilson, der driver en gigantisk familieejet elektronikkoncern. Men den handler også om forstmanden Peter Burton og lastbilchaufføren Kelly med det orange lyn, og om den unge racerkører Jimmy Davlin, der roder sig ud i noget snavs med de slemme drenge. ”Jagten går ind” handler om en masse menneskers skæbner, når de krydser hinanden i forbindelse med en stor skovbrand, netop som jagtsæsonen starter.

Pat Stadley skildrer de menneskelige glæder og tragedier smukt og detaljeret. Kapitel for kapitel ser man situationen fra forskellige vinkler, og ind i mellem endog fra en gammel pumas øjne. Det er en kriminalroman i den forstand, at der bliver begået kriminalitet og andre fortrædeligheder i fortællingen, men det er næsten lige så meget en grundbog i meteorologi, brandbekæmpelse og botanik. ”Jagten går ind” er en god, men noget utraditionel og lærerig, krimi.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter