0 kommentarer

Jægerens bytte af Deon Meyer

af d. 13. september 2012
Info
 
Sideantal

406

Udgivet

2008

ISBN

978-87-21-03176-3

Originaltitel

Devil's peak

 

Spændende, generøs og velkomponeret thriller fra Sydafrikas førende krimiforfatter.

I “Jægerens bytte” viser Deon Meyer, hvordan en dreven ordsnedker stille og roligt bygger intrigen op, så læseren til sidst sidder helt ude på kanten af stolen og sluger siderne i store mundfulde for at se, hvordan det hæsblæsende plot ender. Lad mig afsløre så meget, at det ender voldsomt.

Den tidligere elitesoldat ‘Tiny’ Thobela er blevet alene med sin 8-årige stedsøn og er møjsommeligt ved at stable et godt liv på benene for sig selv og drengen. En dag stopper de ved en tank, hvor et røveri er i gang. Drengen bliver skudt, morderne pågribes, men efterfølgende sker den højt besungne retfærdighed aldeles ikke fyldest. Opfyldt af et blindt had beslutter Thobela, at børnemishandlere i Cape Town og omegn skal undgælde for deres misgerninger. Han anskaffer en assegai, et traditionelt Xhosa-spyd, og går på jagt.

Jægeren bliver selv jaget vildt, da den dygtige og drevne vicekriminalkommissær Benny Griessel kommer på sporet af ham. Men færten fortyndes af Griessels voldsomme tørst, der truer med at ødelægge både hans professionelle tilværelse og hans privatliv. I hans hoved runger ofrenes skrig, og kun alkohol får skrigene til at forstumme.

Ligene hober sig op. For i den pænere del af Kapstaden er en kvæler med en elledning ude efter midaldrende kvinder. Og pludselig melder en elskovssyg, men komplet kynisk colombiansk narkohandler sig på banen. Han vil have den labre luksusluder Christine van Rooyen for sig selv. Christines lille datter forsvinder, hendes blod findes på yndlingsbamsen – og det læser ‘Tiny’ Thobela om i avisen.

Deon Meyer jonglerer fermt med de mange bolde, og man føler sig fint underholdt i det sydafrikanske cirkus, hvor sort og hvid racisme trives side om side, og hvor tilværelsen for de fleste er ikke så lidt mere barsk, end vi er vant til her i trygge Skandinavien. Til gengæld må vi undvære udsigten til det smukke Taffelbjerg, der har været det tavse vidne til alt for mange blodsudgydelser i tidens løb.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter