0 kommentarer

Engleruten af Michael Connelly

af d. 23. august 2015
Info
 
Sideantal

381

Udgivet

2001

ISBN

87-553-2874-1

Originaltitel

Angels Flight

Udgave

1.

 

‘Engleruten’ er Michael Connellys 8. bog og den 6. med kriminalassistent Harry Bosch. Det er en af Connellys allerbedste, og er man til virkelighedstro krimier, så er den et godt eksempel.

Harry Bosch bliver midt om natten kaldt ud til et dobbeltmord, begået på ‘Engleruten’, som er to togvogne, der kører folk op og ned af en bakke til et beboelses- og forretningskvarter i LA. I en af togvognene ligger en berømt advokat, der især førte sager imod politistyrken, skudt på tæt hold. Et andet sted i vognen ligger en rengøringskone, ligeledes skudt. Advokaten er afroamerikaner og det ligger i luften, at en politimand står bag mordet, og nye optøjer ulmer kort efter i byen, der øjner racistiske undertoner i mordene.

Bosch bliver af sin chef sat sammen med kolleger fra afdelingen for interne affærer, hvor han har samarbejdsproblemer med især én. Det giver gnister bogen igennem. Samtidig har Bosch problemer på hjemmefronten, som han dog må tilsidesætte til fordel for opklaringsarbejdet, der hele tiden bliver kompromitteret pga en meddeler, der fodrer pressen med fortrolige oplysninger.

Det der ofte tiltaler mig i Connellys forfatterskab er hans lineære fortællerstil. Der er ingen spring i tid og heller ikke skiftende fortællere. Det er Bosch hele vejen. Det giver en ekstra intens stemning, hvor man følger ham på godt og ondt, for Bosch er også sårbar og tager nogle gange skæbnesvangre valg, der må tære på hans samvittighed.

Samtidig tiltaler Bosch mig som politimand; han giver aldrig op, han bliver ved til retfærdigheden sker fyldest, og han fortsætter ofte, hvor andre har givet op. Dette giver ofte problemer med hans chefer gennem bøgerne, og det sker også i denne uden at det på nogen måde bliver trivielt. Tværtimod får man bare mere respekt for manden.

Bogen er en af Connellys mere gennemarbejdede og en længere en af slagsen. Der vil kun være en enkelt eller to af hans indtil videre 27 bøger, som jeg ikke vil give 4 eller 5 stjerner. Men nogle af de ‘gamle’ står for mig som nogle af de allerbedste krimier der nogensinde er skrevet, og ‘Engleruten’ er en af dem. Læs og forstå hvofor!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter