0 kommentarer

I ondskabens have af Erik Larson

af d. 5. august 2012
Info
 
Sideantal

397

Udgivet

2012

ISBN

978-87-92550-68-2

Originaltitel

In the garden of beasts

 

Da jeg modtog ”I ondskabens Have”, var der ud fra bagsiden at dømme tale om en kanon bog og jeg glædede mig helt vildt til at komme i gang.
Jeg nåde dog ikke langt ind i den før jeg gik i stå, bogen virkede tung og dræbende i sin opstart og da jeg er typen med en stak bøger på natbordet, blev det hurtigt til andre bøger… alt imedens ….ondskab… lå og grinte af mig.
Så i weekenden tænkte jeg nu skal det være og med lidt vold på mig selv gik jeg så atter i gang og denne gang lykkedes det…..heldigvis
For det er en fantastisk bog og da jeg først kom ind i den blev jeg revet med og havde svært ved at lægge den igen.

Vi befinder os i Hitlers Berlin 13. juli 1933. Familien Dodd er lige blevet indkvarteret på hotel Esplanade og Roosevelts nye ambassadør, historieprofessor William Dodd, gør klar til at varetage USA’s interesser i de næste fire år, en post han har set frem til, da han her ville får mulighed for at kaste sig over sin passion – et firebinds værk om “De gamle Sydstaters storhed og fald”.
Men det er ikke altid det går som man ønsker. Den virkelighed Dodd dumpede ned i var en heksekedel af afstumpet vold og racisme, hvor jøder og politiske modstandere blev ryddet af vejen. Dodd forsøger nu via sit diplomati at advare om den udvikling der er i gang, men hans advarsler blive ikke taget alvorligt, de bliver nærmest modtaget med irritation.
Sideløbende følger vi Martha, Dodd’s datter, som stortrives i det mondæne nazistiske selskabsliv, og også indleder et forhold til Gestapochefen Rudolf Diels. En verden, der længe formår at udfolde sig i sit eget lukkede rum, langt væk fra den vold og angst der hersker i resten af det tredje rige.

Så alt i alt må jeg tilstå, det er en god bog, som jeg godt kan anbefale, sprogligt er den dog lidt træls.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter