0 kommentarer

I morgen stopper jeg af Anja Fonseca

af d. 12. april 2015
Info
 
Sideantal

224

Udgivet

2014

ISBN

978-87-400-1901-8

 

Anja bruger formuer af penge på mad. Anja skjuler sit madmisbrug for omverdenen.

Anja bruger timer foran spejlet for at se på de fejl hun selv syntes hendes krop er fuld af.

Anja er rap i replikken og viser ikke sin usikkerhed. Anja kæmper en brav kamp med og mod sig selv.

Først hører vi om hendes opvækst og om hvordan hendes mor altid nøder hende og de andre i familien til at spise lige lidt mere, for mad er lig med kærlighed og tryghed.

Så hører vi om Anjas ungdomsliv og studietid hvor hun ender med at tage lån for at kunne opretholde sit mad misbrug, for det koster mange penge at købe så store mængder mad, som hun blot kaster op igen.

Vi hører om Anjas parforhold til mænd der ellers vil hende alt godt, men som hun selv skubber fra sig til sidst for at kunne leve under madens magt.

Og til sidst hører vi om hvordan hun får sit drømmejob men selv på arbejdspladsen går det galt. Den dag Anja kollapser foran sin datter, ender hun langt om længe med at forstå alvoren af hendes sygdom. Hun ser frygten i sin lille datters øjne, og hun begynder en kamp for at komme ud på den rigtige side af sin sygdom, og få åbnet op for den del af hendes liv som altid har været skjult for alle andre.

Det er en barsk bog der virkelig viser at spiseforstyrrelse rykker ved ens bevidsthed af rigtigt og forkert, og som Anja selv nævner, så kender hun ikke rigtig sig selv, da det er maden der har styret hendes liv altid.

Jeg syntes det er en god bog som viser hvor stærk man skal være, for at turde erkende når man ikke bare har et problem men når man reelt er dødeligt syg, for konsekvensen af en så voldsom spiseforstyrrelse kan jo ende med at man ikke er her mere.

Bogen giver et rigtigt godt indblik i hvor meget én med den sygdom er villig til at gøre, for at bortforklare sine handlinger og undgå at se sig selv og sine følelser i øjnene. Og den viser også at det ikke er al behandling i systemet der er lige godt.
Hård bog at læse men også tankevækkende og spændende.

Anja kan helt sikkert godt give et positivt budskab videre med denne bog, for den giver en mulighed for at hjælpe andre, hvis den rigtige person læser den.

Velskrevet og selvbiografisk. Kan anbefales herfra.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter