0 kommentarer

I bjørnens kløer af Peter Mogensen

af d. 25. juni 2018
Info
 
Forlag
Sideantal

426

Udgivet

2018

ISBN

9788740621594

Udgave

Anmelder eksemplar

 

Peter Mogensen (1965) er af de fleste kendt som den ene halvdel af de politiske kommentatorer, Mogensen & Kristiansen på TV2 News. Før TV2 har han haft sin gang på Borgen, dels i Finansministeriet hvor han bl.a. var ministersekretær for daværende finansminister Mogens Lykketoft (1995-1997), og også som politisk rådgiver for daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen. Nu er han så debuteret med spændingsromanen I bjørnens klør, og det mærkes tydeligt at han trækker på sine politiske erfaringer.

Vi følger Henrik Foss fra venstre, der har udsigt til efter næste valg at blive Danmarks udenrigsminister, alt ligner til en forveksling ganske almindelig andedams politik, og meden statsministeren krampagtigt forsøger at fastholde dette billede over for offentligheden, udspiller der sig noget af en katastrofe. Danmark der står for at skulle have formandskabet i FN, bliver truet af Rusland, der kæmper mod at Tjetjenien skal have sin selvstændighed. Disse trusler kommer til at ramme Henrik Foss hårdt, da hans kone og børn bliver bortført, men med en fortid som jægersoldat tager Henrik kampen op.

Det er noget af en politisk gyser Peter Mogensen har forfattet, politik når det er værst, alle har deres egen agenda og man spørger sig selv om demokratiet kan holde til presset. Bogen er velskrevet og holdt i højt tempo. Nordisk film har købt filmrettighederne allerede inden bogen blev sendt i trykken, og det forstår jeg godt. Det bliver helt sikkert en film jeg vil ind og se.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter