0 kommentarer

En ærlig mand af Lars Kjædegaard

af d. 4. april 2017
Info
 
Sideantal

384

Udgivet

2017

ISBN

9788763847766

Udgave

1. udgave 1. oplag

 

Lars Kjædegaard (1961) skrev oprindelig ‘En ærlig mand l og ll’ som lydbogsføljeton, hvor de fem første afsnit bygger på første bog i Montebello trilogien. Det blev én af de mest streamede lydbøger på Storytel, og nu er historien om den velmenende mand Poul Helweg og hans samtalested “Ærligt Nærvær” så kommet i bogform.

 

40 årige Poul Helweg, der er kommet til mange penge efter at have solgt et patent, står midt i et vadested i sit liv. Han er lige blevet frifundet for uagtsom manddrab på begge sine forældre, men skyldfølelsen nager ham stadig. Han føler ikke, han har noget at stå op til, men ser så tilfældigt, at lokalerne fra det nedlagte posthus er til leje. Det bliver starten på et nyt liv for Poul, han indretter sig med et samtale sted hvor alle kan komme ind fra gaden. Det er ikke småting der bliver vendt over en god kop kaffe fra den flotte kaffemaskine i det gamle posthus, vi kommer virkelig rundt omkring de problemer folk i bydelen kæmper med, alt fra sygdom til afhængighed og magtesløshed over for samfundets instanser.

 
De enkelte kapitler er bygget op som små beretninger omkring dagens besøg, og holdt sammen af Pouls hverdag og hans refleksion over omgivelsernes holdninger.
Det er en let tilgængelig bog, men med stof til eftertanke. Tænk hvis vi alle sagde vores ærlige mening, hvordan ville samfundet så se ud….?

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter