0 kommentarer

Hvordan man slipper væk af Sofie Kragh-Müller

af d. 14. november 2016
Info
 
Sideantal

119

Udgivet

2016

ISBN

978 87 7151 249 6

Udgave

1. Udgave

 

Hvordan beskriver man bedst denne lille roman? Skal man fortælle om det lidt sjove sprog, om hovedpersonen eller bare om bogen og hvem den henvender sig til. Mest af alt skal man jo nok fortælle lidt om det hele, men den er simpelthen så anderledes, at jeg ikke rigtig ved, hvor jeg skal starte.

Bogen handler om en kvinde, der prøver at få bare lidt ud af det liv, hun nu engang har. Hun har bil, hvilket andre gerne udnytter. Hun lever en meget stille tilværelse og mødes med en sagsbehandler på kommunen indimellem. Sagsbehandleren mener, at hun skal tage og blive pædagog. Men hvad nu hvis hun hellere vil være journalist? Er det måske så svært?

Hun spiser store mængder småkager, da de har en særlig historie og selvom hun forsøger at bage selv, så er det ikke det samme.

Hun ved ikke rigtig, hvad hun skal benytte livet til. Og hendes veninde prøver ellers at få hende bare lidt igang, men ender også med at være lidt overflødig.

Hun vil egentlig gerne noget med livet, men det kræver handling, og det er nemmere sagt end gjort at skulle sige til sig selv, at nu skal du altså tage dig sammen og komme igang.

Hun ender dog med at få et barn. Historien om faderen til barnet er lidt vag, men han er der da vist.

Der er noget melankolsk over hele bogen, og man sidder som læser tilbage med en lidt trist fornemmelse, selvom det vist er meningen, at man skal føle der er lys for enden af tunnelen. Det virker i hvert fald til at være det, som forfatteren gerne vil have ud. Om det lykkedes, vil jeg ikke rigtig sige noget om, for det må man som læser selv vurdere. I mine øjne er det ikke en bog jeg syntes efterlod mig med det helt vilde. Men nu er den da læst…

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter