0 kommentarer

Honeymoon i Paris af Jojo Moyes

af d. 18. juni 2015
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

119

Udgivet

2014

ISBN

978-87-638-3669-2

Originaltitel

Honeymoon in Paris

Udgave

1. udgave

 

En forrygende godt skrevet ugebladsnovelle, hverken mere eller mindre. På anden måde er det svært at karakterisere chicklit-dronningen Jojo Moyes’ miniatureroman “Honeymoon i Paris”. Alene titlen, ikke sandt?

Ingen tvivl om, at hun har ordet i sin magt, Ms. Moyes. De to parallelhistorier flintrer af sted på rasken fjed, og selv som mand er man rimeligt underholdt. Paris er jo altid en dejlig by at blive inviteret til, og Byernes By er så godt beskrevet, at man sagtens kan se sig selv slentre rundt sammen med bogens to piger.

Men så er der jo den massive ophobning af banaliteter, både sprogligt og handlingsmæssigt. Sophie “sukkede veltilfreds og puttede sig ind til ham.” Liv får en æske god chokolade og “hviner af fryd.” Uha.

Begge historier har en happy ending så sukkersødt klistret, at selv Julia Roberts ville få brækfornemmelser. Men fair nok – det er jo ugebladsnovellens og chicklit’ens natur, så det er svært at protestere over. Som mand og bedre forvænt læser er det imidlertid også svært at juble over.

Sidste kritikpunkt er kvantiteten. De 119 sider i ykrominipocketformat er læst på et par timer, uanset hvor langsom i optrækket man er. Det er simpelt hen for få bogstaver til at kalde det en bog.

Handlingen: I 1998 er den unge, uprøvede Liv på bryllupsrejse i Paris med sin succesfulde arkitektmand, David. Han er nødt til at tage nogle møder med en vigtig kunde, og Liv bliver frygteligt jaloux. I 1912 er den unge, uprøvede Sophie netop blevet gift med sin succesfulde malermand, Edouard. Han har malt mangt et letpåklædt kvindfolk, og Sophie bliver frygteligt jaloux. Edouard maler Sophie, da hun er allermest misfornøjet, og dette billede viser Liv sin David mange, mange år efter.

Historierne om Sophie og Liv fortsætter efter sigende i “Hende du forlod”. Meget symbolsk, for forfatteren Jojo Moyes er netop hende, jeg forlod. For altid.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter