0 kommentarer

Holger af Dan Larsen

af d. 3. august 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

349

Udgivet

2008

ISBN

978-87-985569-0-9

 

Kan man købe et land?

Norman Schluss og Mariann Madsen mødes og sød musik opstår i 2 robotagtige forretningsfolk, hvis tændsats er penge og magt. Mariann Madsen er Valkyrien fra Danmark, som fra barnsben er blevet skolet i liberalistiske værdier af en bitter far og Norman Schluss er en risikovillig forretningsmand, der altid leder efter nye muligheder. En ny mulighed finder han under mødet med Mariann, som fører til visionen om Dania – et land styret som en virksomhed – og med den erhvervsvenlige lovgivning i Danmark, er Danmark som stat umiddelbart muligt at købe. Men. de havde ikke lige regnet med Holger Danske.

Holger Danske rejser sig fra sin evige søvn under Kronborg Slot, for at forsvare Danmarks interesser. I stedet for sit sværd, har han grebet de nye, sociale teknologier og med mobiltelefon i hånd og bredbåndsforbindelse i nærhed, begynder kampen mod de store kapitalfondes trinvise køb af Danmark med god hjælp fra borgerne.

En satirisk bog over hvad der ville ske hvis en amerikansk milliardær fik lyst til at købe magten i Danmark. Altså selve konceptet var værd at blive eksalteret over, for det kunne briste eller bære. Enten ville historien falde til jorden eller også, tja, det blev “eller også” 😉

Den var godt nok svær at slippe den her bog. Især de sidste 100 sider. Og stadig ville jeg gerne kunne slippe den, bare for at forlænge nydelsen lidt, selvom den jo måtte ende en gang alligevel. Den er fantasifuld, den er fremsynet, den er morsom, den er velskrevet og den er godt nok genial.

Jeg anbefaler bredt denne bog til alle, der har en lille ting for politik, Danmark, sociale teknologier og lyst til at udforske en visionær, imaginær mulighed. Ja Valkyrien er hul som en robot, men selvom hun virkelig irriterede mig med denne tomhed i starten, så kan jeg udmærket godt følge hendes placering i fortællingen.

Det var desuden en fryd at gætte, hvem de forskellige aktører i denne bog var og underholdende tilmed. Dan Larsen er blandt andet journalist, konsulent og webudvikler. Han ved hvad han snakker om, og det kan mærkes brilliant.

LÆS DEN!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter