0 kommentarer

Højt at flyve af James Collins

af d. 21. august 2009
Info
 
Sideantal

394

Udgivet

2008

ISBN

978-87-11-31216-2

Originaltitel

Beginner's Greek

Udgave

1.udgave

 

Peter Russell er en ganske ordinær mand. Pæn men ikke for pæn. Interessant men ikke FOR interessant. Og på en flyvetur til L.A bliver han forelsket. Ikke bare interesseret i en pige, men alvorligt forelsket på den livsændrende måde. Desværre for ham smider han nummeret på pigen – Holly som hun hedder – væk og hun forsvinder derfor igen i tågerne. Peter glemmer hende ikke, især ikke da han bliver introduceret for sin ven Jonathans nye flamme… Holly. Men uden evne til at skrue tiden tilbage må Peter finde sig i at Holly og Jonathan smedes tættere sammen, bliver gift og Peter må finde sig i sin rolle som Jonathans ven og Holly’s ven.

På et tidspunkt støder Peter på Charlotte. En kvinde, som er intelligent nok, smuk nok, traditionel nok, til at være hustrupotentiale. Charlotte, som er typen der har planlagt sit bryllup siden barnsben efter den traditionelle rebelske periode, som slet ikke var så rebelsk endda, udser Peter til hendes kommende mand. De er ikke forelskede, der er base for venskab og et tåleligt sexliv men gnister som mellem Holly og Peter, de er fraværende. På deres bryllupsdag, efter vielsen – til festen, dør Jonathan dog tragisk og pludselig er Holly fri på markedet igen – hende som Peter havde opgivet håbet om nogensinde at kunne få…

Jeg ville gerne skrive noget positivt om bogen. Jeg ville gerne. Men det kommer ikke til at ske. Sproget er for det meste af tiden ubehjælpsomt. Forfatteren virker konfus. Karaktererne er for det meste hule klichéer og plottet er bare… irriterende og ikke rigtigt til at få fat i. Der kartes rundt mellem Peters professionelle liv, kærlighedsliv, Holly, Julia, Jonathan og Charlotte… og der er al for meget forudsigelighed når der endelig er klarhed i storylinen. Det er som om forfatteren har set way to much af tøsefilm og har absorberet al sødsuppen og frasorteret substansen.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter