0 kommentarer

Overtalelse af Jane Austen

af d. 12. november 2014
Info
 
Sideantal

234

Udgivet

2012

ISBN

978-87-92685-70-4

Originaltitel

Persuasion

 

Anne Elliot bliver som 19 årig overtalt til at bryde sin forlovelse med den unge Frederick Wentworth, som ikke har midler nok til kunne forsøge hende. Da de senere i livet under andre omstændigheder støder på hinanden er de ugift begge to, men Wentworth er kommet til penge og er ret så velhavende. Han har aldrig tilgivet Anne og behandler hende derfor med kulde og afviser hende. Anne har derimod for længe siden indset at hun ikke skulle have ladet sig overtale den gang. Annes familie og venner prøver til stadighed at have indflydelse på Annes liv og de beslutninger hun træffer, men Anne er blevet voksen og vil selv bestemme.

”Overtalelse” er en bog om hvad det vil sige ikke at have et stærkt hjerte til at kunne sige imod og fra, overfor andres snæversyn og deres meninger.

Jane Austen rammer med sin fine skrivestil og sin sans for at kunne se igennem menneskets sorg og hjerte, endnu en gang mit følelsesregister. Jeg blev simpelthen så rørt undervejs.

Jeg er vild med alt ved Jane Austen – hendes måde at fortælle på – hendes skrivestil – sproget – osv. Det er fortællinger du kan læse igen og igen om og om igen og igen. Og selv om de er skrevet tilbage i 1800 – tallet holder de stadig og jeg vil mene at de vil holde mange generationer endnu.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter