0 kommentarer

Her åbner Honk & Holler af Billie Letts

af d. 16. september 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

355

Udgivet

1999

ISBN

87-7883-049-4

Originaltitel

The Honk and Holler Opening Soon

 

“Her åbner Honk & Holler” er en af de bøger, der efterlader læseren med et smil på læben. Uvilkårligt forføres vi af den sorgmuntre stemning, der sammen med de troværdige karakterer, resulterer i en rigtig læseværdig roman.

Vi hører blandt andre om en indiansk kvinde, en vietnamesisk flygtning og en trebenet hund, der alle har det tilfælles, at de kommer til “Her åbner Honk & Holler”. Titlen er navnet på en café, som ejes og styres af krigsveteranen Caney. På grund af en ulykke hjemvendte han fra Vietnam krigen i kørestol, og siden caféens åbning har han ikke bevæget sig uden for en dør. Derfor arbejder han sammen med Molly O, som ihærdigt prøver at gøre caféen hyggelig, selvom hun har nok i sine egne problemer. Den ensformige dagligdag fortsætter i selskab med de sædvanlige stamkunder, lige indtil den indianske kvinde træder ind af døren med den sårede hund i armen og spørger, om hun må få arbejde – og så sker der ting og sager!

Blandt de mange temaer er de mest gennemgående håb, kærlighed og menneskelighed, og når temaerne optræder med Letts’ gennemførte karakterer, nydelige sprog og livsbekræftende plot, fungerer det hele smukt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter