0 kommentarer

Der var engang en gang af Søren Skogstad Nielsen

af d. 2. december 2017
Info
 
Sideantal

70

Udgivet

1. dec. 2017

ISBN

978-87-7528-9059

 

Der var engang en gang… og for enden af den var der en dør… En frase vi alle har leget lidt med igennem tiden, tror jeg. Men det er jo mest sådan noget man siger for sjov eller noget man siger, når man ikke rigtig ved hvad man egentlig skal sige. Og det er det vist også her.

Her er digte i forskellige længder. Nogen er meget korte og nogen er noget længere. Og nogen af dem er på sin egen vis ret sjove. Jeg læste bogen ud i et stræk og sad helt forvirret tilbage. Så lagde jeg den væk og vendte tilbage til den og læste så et par digte, for så at ligge den til side igen og læse et par mere senere. Det hjalp på en måde, men jeg blev ikke klogere. Jeg forstod og forstår ganske enkelt ikke digtene.

Der nævnes nogen dyr. Heste, mus, katterotter (?)… Og lige lidt hjælper det mig. Jeg er slet ikke med og selv om digtene er sjove at læse, så er det dybt frustrerende at sidde tilbage med en følelse af at have læst noget, der ingen mening giver.

Bag på bogen står der at man skal forvente at blive overrasket. Jo tak. Det blev jeg. Mest fordi jeg kom til at undre mig. Undre mig over at jeg ikke kan fange ideen. For jeg vil så gerne forstå. Jeg kan nemlig rigtig godt lide den måde digtene er skrevet, og måden de kommer ud til en. Men jeg må give fortabt og erkende at jeg ikke er med.

Det er svært at skrive om digte som man ikke kan gennemskue pointen med og det spøjse ved disse digte er, at de efterlader et indtryk hos mig alligevel. For det udfordre mig som læser at jeg har så svært ved at forstå digtene og derfor kan jeg ikke lade være andet end jeg vender tilbage til dem igen og igen, for at prøve og blive klogere.

Jeg håber en dag at forfatteren selv vil forklare sine tanker bag digtene, for det kunne være spændende at høre om hans udgangspunkt!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter