0 kommentarer

Hævn af Paul Cleave

af d. 4. april 2017
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

350

Udgivet

2014

ISBN

978 87 7677 308 3

Originaltitel

Bloodmen - oversat af Liv Camilla Skjødt

Udgave

1. udgave

 

Kan et morderisk sind ligge i generne og dermed nedarves?

Det er det store spørgsmål i den newzealandske thrillerforfatter Paul Cleaves ”Hævn”, der foregår i en dystopisk udgave af Christchurch, hvor småkriminelle, bøller og mordere griber om sig som en uhelbredelig kræftsvulst.

Edwards far var en venlig familiefar, revisor – og berygtet seriemorder, der nåede at tage livet af flere håndfulde unge prostituerede kvinder, før han blev sat bag tremmer.

Edward selv er en venlig familiefar, revisor – og hele sit liv ugleset for at være sin modbydelige fars søn. Hvornår mon han går i sin fars fodspor, synes folk omkring ham at tænke.

Indtil videre har livet flasket sig for Edward. Han bor sammen med sin skønne kone Jodie og dejlige datter Sam i et lille hus, julen nærmer sig, og det lykkelige ægtepar er på vej i banken for at høre om mulighederne for at få et lån til et større hus.

Og så går det galt. Seks bevæbnede bankrøvere gør deres entré, skyder en bankdirektør, får udleveret sækkevis af penge og hiver skønne Jodie med ud på gaden. Hvor de myrder hende med koldt blod.

Edward er mere end knust, fatter dårligt, hvad der er sket, men ved dog, at seks maskerede mænd har ødelagt hans og datterens fremtid. Pludselig bliver det gamle spørgsmål relevant: Kan et morderisk sind ligge i generne…?

Uden at røbe for meget skal der advares mod en syndflod af blod, stiksår, afrevne lemmer og sønderskudte hoveder. Paul Cleave er en uhyre eksplicit forfatter, her stikkes intet under stolen, og selv om plottet stort set hænger fint sammen, bliver blod- og hævntørsten simpelt hen for meget.

De mange liter rødt blod opblandet med et indædt sortsyn dræner i længden læseren for lyst til at læse videre. Faktisk så effektivt, at jeg efter tre bøger vil takke Paul Cleave for udmærket underholdning, men nu vil ride mod lysere horisonter.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter