0 kommentarer

Gemini 2: Veje mellem verdener af Mette Finderup

af d. 17. marts 2015
Info
 
Sideantal

91

Udgivet

2011

ISBN

978-87-02-08390-3

 

Dette er toeren i en serie, hvor der er flere bøger på vej.

Det er en bog der kun er for teenagere og opefter. Den anbefales også kun fra 12 år og op… Den er bestemt heller ikke letlæselig.

Den er flot illustreret men kan ikke rigtig læses for sig selv, for den gir ikke ret meget mening hvis man ikke kender historien op til. Og jeg har personligt ikke læst den bog der kom før denne…

Der er to piger, en på lyssiden og en på mørkesiden. De er blevet forbyttet ligesom 11 andre par børn. Det passer med at der er 12 stjernetegn.

Dante er en person der dukker op i bogen på mørkesiden, han er sanger. Hvad han ellers har med historien at gøre bliver man ikke klog på.

Der er magi, forældre, skole og skygger i bogen. Der er en lillebror der ved at den ene af pigerne ikke er den hun giver sig ud for. Der er et kor der holder skyggerne i ave. Der er Hel som er en hund. Der er Spinoza som er en ond kvinde? Det i hvert fald det bogen lægger op til at hun er, men det får man heller ingen forklaring på.

Det er faktisk ikke til at have med at gøre når man ikke har resten af historien, både forløberen til denne bog og dem der skal komme senere.

Der er uhygge, og det er noget som illustrationerne især bygger flot op. Men resten rammer desværre ikke følelsesregistret, netop igen, fordi man ikke får noget ud af at læse denne bog for sig selv.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter