0 kommentarer

Gemina af Amie Kaufman & Jay Kristoff

af d. 1. oktober 2019
Info
 
Sideantal

659

Udgivet

2016

ISBN

978-1-78074-981-5

Udgave

2. udgave

 

Gemina er anden del af Illuminae Filerne, hvor vi fik første del, Illuminae, på dansk i 2016. Desværre ser det ikke ud til at Politikens Forlag fortsætter serien. Tror måske den første solgte for lidt, og produktionen kan ikke være helt billig, pga den grafiske opsætning. Derfor måtte jeg investere i de sidste bøger i trilogien og prøve at læse dem på engelsk.

I første bog hørte vi om angrebet på planeten Karenza i året 2576. Det multinationale selskab, Beitech, stod bag, og efter angrebet gik den vilde jagt ind på overlevende, der flygte i rumskibe mod Jump Station Heimdall, en rumstation der også generer et ormehul, som rumskibe bruger til at hoppe flere lysår væk.

Gemini foregår på Heimdall. Beitech har sendt et angrebshold til stationen, både for at modtage flygtningene fra Karenza, men samtidig vil de også udslette selve rumstationen. Da stationen først er kapret, lykkes det Hanna og Nik at undslippe, og de jages nu rundt på hele området, mens de forsøger at forpurre terroristernes planer.

Man kan godt føle, at de to teenagere er lige dygtige nok, men det er jo scifi, så alt kan lade sig gøre. Ligesom i første bog, er den bygget op som om begivenhederne har fundet sted for cirka et år siden, og alle beviserne bliver nu lagt frem på bordet, for at få Beitech dømt. Derfor er bogen fortalt gennem videoovervågning, chats, rapporter, tegninger osv. Vi får både sider med blodpletter og flotte illustrationer, så man keder sig aldrig, og glæder sig nærmest bare til at komme til næste siden.

Det er i genren Young Adult, men gamle scifi elskere kan også være med. Det er godt fortalt, en fed historie med en del overraskelser og hjerteskærende scener. Jeg var rigtig godt underholdt, selvom det unge sprog kan give visse udfordringer på engelsk. Samtidig er alle bandeord streget over, så man skal gætte sig til, hvad der stod. Hold op hvor har jeg bandet meget i mit hoved, også mere end hvad godt er, da det ikke altid var let at gætte ordet…

Bøgerne vil egne sig godt til en TV serie, Brad Pitts filmselskab har for længst købt rettighederne, men nu må vi se, om det bliver til noget. Jeg skal snarest i gang med slutningen, Obsidio.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter