0 kommentarer

Gammelpot Peberheksene af Thom Roep og Piet Wijn

af d. 22. juni 2021
Info
 
Forfatter
Forlag
Omslag
Sideantal

52

Udgivet

2021

ISBN

978-87-7085-865-6

Originaltitel

De heksen van Eergisteren
Gammelpot 13

Udgave

2

 

Skovene ved Åby, har været hjemsøgt i århundrede og hver gang der er fuldmåne, kommer heksene og spreder ulykke og elendighed. Sådan lyder legenden i den ellers fredelige landsby Åby, da Gammelpot lægger vejen forbi. Samtidig får han at vide at to drenge er forsvundet for 10 år siden da de skød genvej gennem De Dunkle Klitter. Trods landsbyboernes advarsler, vil Gammelpot undersøge de mystiske begivenheder nærmere.

I det her album er fokussen igen på de fire elementer jord, vand, luft og ild ligesom i album 4, 6, 7 og 8, men nu forenet i de tre heksesøstre. I Peberheksene, får man også mere at vide om Gammelpot selv. Hans bedstemor hed Lise og hans bedstefar hed Svend og at det var fra ham, han arvede sin magiske vadsæk fra.

Gammelpot og peberheksene er en virkelig spændende historie. Og det var lige præcis det Piet Wijn og Thom Roep stilede efter i deres Gammelpot fortællinger, efter deres mening var der nok tegneserier der var morsomme, de ville have spænding og man må sige at det er lykkes dem i det her album. Gammelpot albummet 13, blev første gang trykt som føljeton i det Hollandske Anders-And ugeblad Donald Duck i 1986 og udkom samme år i album form.

Lån tegneserien på biblioteket

Bedømmelse
Karakter