0 kommentarer

Fugls føde af Peter Seeberg

af d. 12. juni 2002
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

127

Udgivet

1963

ISBN

87-00-39881-0

 

Hvis man kan lide at læse om ynkelige og krampagtige mennesker, passer ”Fugls Føde” lige ind i litteratursamlingen. Hovedpersonen i denne korte roman er nemlig så gennemført patetisk og navlebeskuende, at det næsten gør ondt.

Tom er en impotent, tilsyneladende talentløs skribent, der kæmper med det mest basale problem af alle: Eksistensen. Livet, universet og alt det der. Han når den yderste konsekvens af skriveblokade i sin søgen efter meningen med det hele. Dagligdagen vanskeliggøres yderligere af den evige mangel på penge til nødvendigheder som spegepølse og busbilletter.

Humoren, der redder bogen fra skraldespanden, findes i den overdrevene skildring af Toms slappe rygrad. Han er en platugle og en dagdrømmer, der aldrig får sat pennen til papiret. Det er forestillingerne om den gode idé og de hurtige penge, der optager ham længe efter, at han har opgivet sig selv. ”Fugls Føde” overlever på dette absurde fletværk af ynk og eksistentielle bundskrab, hvilket i sig selv fortjener en hvis anerkendelse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter