0 kommentarer

Frederik Wenzels rejse Af Benn Q. Holm

af d. 6. juli 2005
Info
 
Sideantal

195

Udgivet

2004

ISBN

87-91293-93-6

 

“Frederik Wenzels rejse” er en kort roman, der foregår over et døgn i København. Hovedpersonen er, som titlen antyder, Frederik Wenzel, der arbejder som gymnasielærer.

Vi følger Frederik Wenzel den eftermiddag, hvor studenterne springer ud og til dagen efter, hvor han skal hente datteren, Kajsa, i lufthavnen – Frederik er nemlig skilt, og konen er flyttet til Sverige og har taget datteren med, så han ser kun datteren i ferierne.

Dagen, hvor studenterne springer ud skal derfor bare overstås, for Frederik glæder sig til at se Kajsa – Frederiks liv er gået i stå efter han blev skilt, så han lever stort set kun for Kajsas besøg i Danmark.

Det bliver dog et langt døgn inden Kajsa kommer på besøg: festen hos gymnasierektoren skal overstås, Frederiks kollega – skabsdrankeren Axholt – kaldet “portvinstuden” – og hans konstante invitationer til at gå på værtshus skal helst undgås, – og så vil Frederik også gerne undgå Maj Reinhardts flirtende væsen, – Maj er nemlig mor til en af hans elever, så det er ikke heldigt at indlade sig med hende – det lykkedes dog ikke at modstå hende.

Faktum er, at der i løbet af det døgn bogen foregår når at ske temmelig meget i Frederiks liv – både godt og dårligt. Bogen er hurtigt læst og den er både sjov og underholdende. Sproget er holdt i en enkel og præcis stil, og personerne er overbevisende beskrevet. Alt i alt en læseværdig bog, hvor pointen er, at man skal tage sit liv alvorligt og ikke spilde tiden på uvæsentlige detaljer.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter