0 kommentarer

Freakshow: De oversavede damer af Nicole Boyle Rødtnes og Ellen Holmboe

af d. 5. november 2015
Info
 
Sideantal

152

Udgivet

2015

ISBN

978-87-7165-019-8

Udgave

1.udgave

 

Hvordan kan man få sin drøm opfyldt og hvordan får man sin havfruesøster hjem fra konkurrentens freakshow, hvis de kan love hende at opfylde hendes drømme?

Boyle Rødtnes og Holmboe har endnu en gang taget os med ind i familien Von Schnabts Freakshow, hvor enhver freak er født sådan som de er i showet og hvor Norm er den eneste normale person. Hele freakshowet er i dyb krise, da vi møder dem i første kapitel. Ariel er nemlig stukket af til konkurrenten ”Freak factor”, hvor kattepigen Katja har fortalt hende om hvordan hun for penge kan få sin hale opereret væk. Ariel har nemlig en drøm, som hendes forældre ikke kan opfylde – hun vil gerne have ben:

”Orson satte sig foran hende i en blød lædersofa: ” Nå, fortæl mig så, hvorfor du er kommet.”

”Jeg vil gerne…” Hun bed sig i læben. ”Kan du gøre mig normal?”

Som svar lænede lægen sig frem og fjernede forsigtigt tæppet fra Ariels ben. ”Må jeg?” spurgte han, og Ariel trak op i skørtet, så han kunne se hendes hale.

”Sirenomelia,” mumlede han. ”Havfruesyndrom.” ”

Det er sværere end hun umiddelbart troede, men så er det godt, at de er så søde ovre hos Freak Factor, hvor de også gerne ser, at hun optræder. Norm er til gengæld endelig begyndt at komme godt i gang med hans standup-show, men det er lidt svært at finde på godt materiale, når det, som han bedst kender til, er livet med sin freakede familie. Da han en aften igen har sneget sig ind til byen for at give et show, er det broren Birk, som må stå for skud:

””Har jeg nogensinde fortalt jer om min adoptivbror?”

”Er det han slangemennesket? Ham den lækre?” spurgte damen fra sidst og stak en albue i siden på sin fyr, der var i gang med sin anden øl.

”Lækker og lækker,” sagde Norm. ”Det kommer vel an på, om man er til træben, for det har han nemlig. To faktisk, men nej, han er ikke sørøver, hvis det er det, du tror.” ”

Men han er ikke den eneste fra Freakshowet, som denne aften er mødt op inde i byen. Og så er ragnerok endnu mere løs end før, hvilket var slemt nok, da Ariels afgang fra familien var noget mere kompliceret end så. Men vil hun nogensinde få sig et par ben og er Norm så god, som han tror, til at lave standup?

Boyle Rødtnes og Holmboe har sådan set gjort det igen. Det er svært ikke at læse hele bogen på én gang, da deres karakterer altid kommer ud for et eller andet, hvor man bare bliver nødt til at læse næste kapitel med (og næste og næste). Det er svært ikke at holde af begge deres hovedkarakterer – Ariel, som bare vil være normal og Norm, som vil vise at han kan mere end hans familie er klar over. En ting, som jeg ikke fik nævnt i anmeldelsen af den første bog, er deres fantastiske måde at afslutte bogen med en cliffhanger – for får alle deres vilje og er der egentlig noget lusket ved Freak Factor?

Alt i alt en virkelig sjov og meget spændende børnebog, som både kan læses af drenge og piger i folkeskolealderen (og voksne).

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter