0 kommentarer

Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand af Helle Helle

af d. 3. januar 2006
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

167

Udgivet

2002

ISBN

87-568-1696-0

 

Bogens hovedpersoner er Susanne og Kim, der bor sammen i en lejlighed. Susanne arbejder i et køkken på et sygehus, og mens hun arbejder for at tjene til udgifterne sjufter Kim rundt derhjemme, hvor han forsøger at skrive en bog. Kim og Susanne har kendt hinanden længe, og de har derfor indarbejdet mange vaner i forholdet, så der sker intet nyt i parforholdet – det er faktisk et parforhold i krise.

Susanne har det med at brokke sig over, at Kim ikke laver noget hjemme nu når han ikke har et arbejde, og Kim er en indadvendt type, der efterhånden er træt af at høre på brokkeri.

Susanne opsiger efter noget tid sit job på sygehuset for at arbejde som privat rengøringshjælp i stedet. Hun møder en dag sin gamle ven Ester, der lige har slået op med sin utro og kedelige kæreste Luffe og er hjemløs. Susanne får medlidenhed med Ester og lader Ester flytte ind sammen med hende og Kim.

Har forholdet ikke været i krise før bliver der krise da Ester flytter ind, for Ester og Kim ender med at komme lidt for tæt på hinanden, og Susanne bliver selvfølgelig jaloux på deres nære forhold. Hvad der til slut sker, vil jeg ikke afsløre her – det må man læse bogen for at finde ud af – jeg vil kun afsløre, at man nok ender med at blive lidt overrasket over hvad der sker.

“Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand” beskriver dagligdagen for Susanne og Kim og de vanskeligheder der kan være i et parforhold. Der sker ikke store verdensbegivenheder i bogen: de spiser, sover, køber ind, går på arbejde m.v.

Det kan være lidt kedeligt konstant at høre om hverdagsting som alle ved – derfor “kun” 3 stjerner. Sproget flyder dog godt og personerne og deres indbyrdes relationer er fint beskrevet, og det gør bogen læseværdig om end lidt kedelig til tider. Så: god bog, men ikke fremragende.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter