0 kommentarer

Foran mørket af Steen Harvig

af d. 7. maj 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

235

Udgivet

2008

ISBN

978-87-91822-62-9

 

Den autistiske Lars og hans bror Søren, som er fætre til politiassistent Morten Krag, har mistet deres forældre i en trafikulykke for 2 år siden. De bor nu alene i huset på Norasvej i Charlottenlund.

Lars holder af naturen og sine fuglekasser på Mørkebakke – men en dag forstyrres idyllen, da liget af en ung prostitueret findes i området. Der sker flere mord på unge prostituerede kvinder, og alle ligene er mærket med et indridset “VI” – hvad betyder det? Og hvorfor er morderen af en eller anden grund ude på at ramme de to brødre? Hvorfor er der en, der følger efter Mortens kæreste? Hvordan lykkes det hele tiden morderen at være et skridt foran?

Bogen er rigtig spændende skrevet, sproget flydende, og Lars’ sprog poetisk og kryptisk.

Vi følger skiftevis den ukendte morders (“Manden”s) planlægning af det næste træk, Lars’ oplevelser og tanker, og politiets efterforskning.

Det er dog lidt af et antiklimaks, da det på næstsidste side afsløres, hvem morderen er. Jeg sidder tilbage med mange ubesvarede spørgsmål, hvor det største er: “hvorfor?”. Det står stadig ikke lysende klart for mig, hvad motivet var til mordene – og den fornemmelse, at alle brikkerne falder på plads til sidst, mangler.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter