0 kommentarer

For barnets skyld af Tove Ditlevsen

af d. 6. januar 2009
Info
 
Sideantal

182

Udgivet

1982

ISBN

87-00-72012-7

Originaltitel

For barnets skyld (dansk)

 

Hvor langt vil forældre i jagten på barnets ve og vel? Og når det virkelig gælder, ved de så overhovedet, hvad der foregår inde i hovedet på de unge? Ved de, hvad de virkelig ønsker? Eller tilpasser de blot “barnets bedste” efter hvad der umiddelbart passer ind i deres eget hoved?

Birgits største glæde i livet er lørdag aften. Aftenen, der for hende altid har været helliget hende og moderen, alene, lige siden den skræklige dag 5 år tidligere, da faderen forlod dem. Da moderen så en dag, (for Birgits skyld, hun har jo også brug for at de skal være en familie igen), går ud den hellige lørdag aften, ødelægges noget i den ellers lovende unge pige. En skygge glider mellem mor og datter, deres fortrolighed forsvinder med ét.

Faderen, det mystiske, evigt glade pust, der en gang i mellem dukker op er heller ikke til megen hjælp – Han forstår sig ikke mere på barnets inderste drømme end moderen. Men alt gøres alligevel for barnets skyld.

Men ingen forstår, at alt Birgit virkelig ønsker, er lidt omsorg, et bevis på at nogen holder af hende.

Det er en trist og sørgelig fortælling om en lille piges langsomme nedbrydelse, fysisk såvel som psykisk. Den er dybt rørende og sørgelig, og på trods af sin alder langt fra uaktuel. Helt sikkert værd at tage et kig på, men dog ikke ligefrem en bog man føler sig opløftet af at læse – Det er snarere en, der maner til eftertanke.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter