0 kommentarer

Fool Moon af Jim Butcher

af d. 24. januar 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

400

Udgivet

2005

ISBN

978-1-84149-399-2

Originaltitel

Ikke oversat til dansk

 

I anden del af serien er troldmanden Harry Dresden helt på spanden rent økonomisk og desperat efter snart at få en ny sag. Da Karrin Murphy – fra Chicagos politi – opsøger ham angående en række bestialske mord, tager han derfor imod opgaven med det samme, men får dystre forudanelser, da de finder et stort og blodigt poteaftryk på gerningsstedet…
De blodige lig hober sig op, fuldmånen skinner over Chicago, og de FBI agenter der er sat på sagen opfører sig mildest talt mærkeligt. Lokale rockerbander blander sig i opklaringsarbejdet, listen med mistænkte, bliver længere og længere, og Harry får pludselig fornemmelsen af at nogen tager hans indblanden i sagen meget meget personligt. I en hæsblæsende kamp mod uret – og månefaserne – forsøger han at komme til bunds i sagen, uden at miste livet, eller lemmerne, undervejs.

Anden del af serien er endnu mere spændende end “Storm Front”, og det er underholdende at følge de velbeskrevne bipersoner som går igen fra bog til bog, bl.a. den meget farverige Bob – en magtfuld ånd, med hang til romanblade, som er fanget i sit eget kranium for evig tid – og fungerer som Harrys tjenende ånd.
Yderligere er det en force at de overnaturlige fænomener blandes med almindelige hverdagselementer. Plottet er heller ikke sådan lige at gennemskue, da der er masser af “grå nuancer” og “plot-twists”. Ikke alle vampyrer er onde – og ikke alle engle har rent mel i posen.

Det er en velskrevet og underholdende spændingsserie, som er ideel til ferielæsning (man har nemlig en tendens til at gå meget sent i seng når man først ER begyndt på en af bøgerne…).

Jim Butchers serie om Harry Dresden, er endnu ikke oversat til dansk, men må altså stadig nydes på originalsproget (engelsk).

Der er på nuværende tidspunkt udkommet 9 bind i serien. 1–Storm Front 2–Fool Moon 3–Grave Peril 4–Summer Knight 5–Death Masks 6–Blood Rights 7–Dead Beat 8–Proven Guilty 9–White Night

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter