0 kommentarer

Fodtrin i mørke af Judith Lennox

af d. 19. april 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

425

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7714-815-6

Originaltitel

A Step in the Dark

 

Som 20-årig bliver Bess enke og må efterlade sin søn i Indien, til hun kommer på fode igen. Men intet går som planlagt.

“Fodtrin i mørke” er en underholdende familiefortælling med kærlighed og dramatik, om Bess der som meget ung bliver gift med den livsglade Jack fra den fornemme familie Ravenhart. De får sammen sønnen Frazer, men allerede efter få år dør Jack, og Bess’ svigermor, Cora, ønsker ikke, at Bess bliver boende hos dem i Indien. I stedet foreslår Cora, at hun passer Frazer, indtil Bess får installeret sig hjemme i Skotland. Bess er ikke glad for situationen, men der er ikke andre muligheder.

Men Bess’ far dør uden at efterlade hende nogen penge, og for en ung kvinde uden uddannelse er der ikke mange muligheder i starten af 1900-tallet. Bess beslutter sig for at finde en ægtemand, som kan hjælpe med at få Frazer tilbage, men så starter 1. verdenskrig.

Efterhånden går årene, og Bess får en ny familie i Skotland, som vi hører mere om. Men hun glemmer aldrig Frazer, og en dag dukker han atter op i Bess’ liv.

Judith Lennox skriver underholdende romaner om kvinder og kærlighed, og “Fodtrin i mørke” følger tråden fint. Her er masser af dramatik, og vi følger Bess liv med bekymring og medfølelse. Hun er ligeså smuk, som hun er sej, men heldigvis bliver hun aldrig en kliché.

Jeg har læst bedre romaner af Judith Lennox, bl.a. “Alle mine søstre”, men “Fodtrin i mørke” er slet ikke dårlig. Mens man læser, tror man ofte, at nu ved man, hvad der sker, for så at opdage at der sker noget helt andet. Så selvom historien ikke er vildt overraskende, er den alligevel lidt uforudsigelig, og det er jo ikke en dårlig ting.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter