0 kommentarer

Flaskepost fra P af Jussi Adler-Olsen

af d. 17. december 2009
Info
 
Sideantal

486

Udgivet

2009

ISBN

978-87-567-8765-9

Udgave

1

 

Eminent underholdning og et fantastisk persongalleri – må være hovedoverskrifterne til “Flaskepost fra P”.

To drenge er lænket og indespærret i et bådehus uden håb om at kunne slippe fri. Med bagbundne hænder lykkes det den ene dreng at skrive et brev med sit eget blod og sende det pr. flaskepost – men deres skæbne er forseglet – og flaskeposten dukker først op mange år senere på Afdeling Q’s bord.

Politikommissær Carl Mørk og hans syriske assistent Assad og deres excentriske sekretær Rose kommer på en svær opgave, for brevet i flaskeposten er næsten ulæseligt, men bid for bid går det op for dem, at flaskeposten er et dybt alvorligt skrig om hjælp – og spændingstoget sætter fart på.

Sideløbende med opklaringsarbejdet følger vi den psykopat, der har holdt de to drenge indespærret og det viser sig, at han gennem årene har bortført flere børn – alle fra religiøse familier, og endnu en bortførelse er under opsejling.

Jussi Adler-Olsen formår at komme dybt ind under huden på sine personer, og man hvirvles gennem hele følelsesregistret: angst, forfærdelse, fortvivlelse, afmagt, afstumpethed, håb og kærlighed.

Hans beskrivelse af livet i en religiøs sekt er uhyggelig og minder en om, der findes mange mennesker, der er fanget i deres religiøse tilhørsforhold til f.eks. Jehovas Vidner. Vi får et foruroligende bud på, hvad sådan fanatisme kan betyder for børnene i familien.

Bogen er fyldt med herlige replikker og en skøn skildring af livet i Afdeling Q.

Jussi Adler-Olsens krimiromaner foregår i Danmark og at man kender lokaliteterne og kan se den lille båd på Roskilde Fjord, toget på vej til Sorø og alle de andre steder for sit indre blik gør hele sceneriet meget nærværende.

Jeg nød bogen i fulde drag og halvt håbede at den bare ville vare ved – og halvt skyndte mig at blive færdig, så jeg kunne se, hvordan det hele endte. Opvask, vasketøj og socialt samvær med familien blev sat på standby, mens jeg slugte bogen.

Kunne den have fået 6 stjerner havde den fået den, men nu får den kun de mulige 5!

Jeg håber, at Jussi Adler-Olsen er i gang med sin næste bog i serien – jeg glæder mig allerede!

 

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter