0 kommentarer

Flashback af Michael Palmer

af d. 21. august 2009
Info
 
Sideantal

532

Udgivet

2001

ISBN

9780553273298)

Originaltitel

Flashback (engelsk)

 

Side 4-5: “I can feel that! I can feel that”, he screamed. Wait! Stop! I can feel that. The knife cut deeper then began to move over the top of the lump, then back toward the base of his peenie. Blood spurted out from around the blade as it slid through his skin. Again and again, Toby screamed. “That’s it. Suction now, suction” he head the doctor say calmly. “Please, please, you’re hurting me. I can feel that” Toby pleaded hysterically. He kicked his feet and struggled against the wide strap with all his strenght. “Mommy, Daddy. Please help me”.

8-årige Toby Nehms skal have foretaget en brokoperation, og alt ser ud til at være gået godt – men Toby ændrer markant psykisk adfærd efter operationen. Han udviser angst og får anfald, hvor han bliver aggressiv og ikke er til at komme i kontakt med. Samtidig trækker han sig længere og længere væk fra omgivelserne, og ingen kan finde ud af, hvad der er galt med den lille dreng.

Neurokirug Zack Iverson vinder Tobys fortrolighed og langsomt afsløres det, at Toby har været vågen under operationen og igen og igen genoplever smerterne og fortvivlelsen ved at være i kirugernes vold.

Parallelt får vi historien om Zacks privatliv – med en dominerende far og en kynisk bror, der aldrig har regnet ham for noget, og som er blevet sygehusdirektør på det hospital, hvor Zack er ansat.

Spændingen intensiveres af, at vi i korte glimt får præsenteret nogle livshistorier, hvor andre borgere er blevet drevet i døden af de traumer, der har hjemsøgt dem siden en operation på samme hospital. Det synes som om, at der er én bestemt ting, der trigger anfaldene – med hvad er det? Zack kommer på sporet, da hans kæreste efter en brystoperation pludselig begynder at få anfald, der ligner Tobys.

Zack konfronterer sin bror og dem, der opererede Toby med sin mistanke om, at noget er galt, og det viser sig at der ligger økonomiske og kyniske grunde bag, som ingen ønsker skal komme for dagens lys.

Det bliver et kapløb med tiden for at finde frem til sandheden inden også Toby og Zacks kæreste drives i døden af deres traumer.

Spænding fra første til sidste side – og en historie, der er skruet rigtig godt sammen. Jeg skal afgjort læse mere af Palmer.

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter